Hoornaar Nest in Huis

Hoornaar nest in huis, wat nu?

Wanneer je regelmatig hoornaars in je huis aantreft, is de kans groot dat ze binnenshuis een nest gebouwd hebben. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, omdat ze jouw of je familieleden en huisgenoten aan zullen vallen wanneer iemand te dicht bij hun nest komt. Wanneer het nest zich in je huis bevindt, kan dat regelmatig gebeuren. Het is dan ook van groot belang dat het nest verwijderd wordt.

Wat moet je vooral niet doen?

Zelf het nest vernietigen

Het hoornaar nest neer slaan, blokkeren, verbranden of water gebruiken zijn allemaal methodes die de kans groot maken dat jij gestoken wordt door één, of meerdere hoornaars. Door het nest aan te vallen worden ze snel agressief en zullen ze massaal aanvallen.

Individuele hoornaars aanvallen

Wanneer een hoornaar aangevallen of gedood wordt, scheiden ze feromonen uit die de rest van de kolonie een signaal geeft dat ze hulp nodig hebben. Wanneer het nest in de buurt zit, zullen ze dan ook in grote aantallen komen om te helpen.

Het nest laten zitten

Wanneer het nest in je huis gebouwd is, kan deze het beste verwijderd worden. Het risico op een aanval van de hoornaars is te groot wanneer jij of iemand anders in de buurt komt. Zeker in kleine, afgesloten ruimtes waar je met een nest niet meer in kunt komen.

Wat kun je wel doen?

Identificeren en lokaliseren

Wanneer je wespen bij jou in huis aantreft, is het handig om te weten om welke soort het gaat en waar het nest zich bevindt. Hierdoor kun je een professionele bestrijder sneller zijn of haar werk laten doen.

Gebruik hoornaar poeder of gif

Wanneer je het nest gevonden hebt, is het slim om er niet bij in de buurt te komen zonder beschermende kleding. In de avonduren kun je vervolgens de poeder in de ingang van het nest verspreiden. Bij het spuiten van gif moet je er voor zorgen dat je de kamer goed ventileert naderhand.

Schakel een professionele bestrijder in

Ook wanneer je het nest niet kunt vinden, maar regelmatig hoornaars binnenshuis aantreft, is het een goed idee om een professional te bellen. Deze zullen het nest lokaliseren en deze op een veilige manier verwijderen.

Hoornaar nest zelf verwijderen?

Hoewel het mogelijk is om een hoornaar nest zelf te verwijderen met poeder of gifspuiten, brengt dit risico’s met zich mee wanneer je het verkeerd doet. Wanneer je zeker wilt weten dat het goed en veilig gebeurd, is het beter om een professional in te schakelen.

085 - 580 2745

96% beveelt ons aan