Hoornaar nest in spouwmuur

HOORNAARNEST IN DE SPOUWMUUR, WAT NU?

Een hoornaarsnest in de spouwmuur kan je best niet zelf verwijderen. Als je het nest verstoort, is de kans groot dat de grootste wespachtigen overstuur raken en beginnen steken. Hier vind je enkele tips die je kan toepassen als je een hoornaarsnest gevonden hebt.

WAT MOET U VOORAL NIET DOEN?

TE DICHT BIJ HET NEST KOMEN

Hoornaars of horzels houden zich niet bezig met de lekkernijen van de mens. Met hun luid gezoem en roodbruine kop zijn ze te ijverig in de weer met het jagen en verzamelen van voedsel zoals insecten voor hun larven. Ze worden dus niet graag gestoord en kunnen aanvallen als je dichtbij komt.

HET NEST VERNIELEN

Een nestplaats kapot maken, met bijvoorbeeld een bezem, is helemaal niet aan te raden. Hornaars mogen dan wel minder agressief zijn dan hun andere verwanten, toch kunnen de horzels fatale steken uitdelen wanneer hun nest verwoest wordt.

DE INGANG VAN HET NEST DICHTMAKEN

De ingang van het nest dichtspuiten, met bijvoorbeeld kit, zou een logische stap lijken. Maar vergis je niet. De hoornaar laat zich niet gemakkelijk opsluiten. Met zijn agressie en zijn forse bijtkracht vreet hij zelf een uitweg. De nieuwe toegang is dan lastiger om te bereiken voor mensen waardoor het probleem erger kan worden.

WAT KUNT U WEL DOEN?

DE NESTPLAATS MET RUST LATEN

Zolang je het nest in alle vrede laat, kan er niets gebeuren. Van nature vallen hoornaars de mens niet aan, tenzij er iemand in de buurt van het nest komt en ze zich bedreigd voelen.

BEL EEN ONGEDIERTEBESTRIJDER

Haal er een ongediertebestrijder bij als je zeker wil zijn dat het nest op een professionele en veilige manier verwijdert wordt.

Met zijn ervaring en beschermingskledij kan hij de juiste methode toepassen op elk soort nest.

SLUIT RAMEN EN DEUREN EN HOUD KINDEREN UIT DE BUURT

Een hoornaar wil je natuurlijk niet binnen en daarom is het aan te raden om je ramen en deuren te sluiten als de nestplaats dicht bij je huis gelegen is. Ook kinderen blijven beter uit de buurt van het nest om ongelukken te vermijden.

HOORNAARSNEST ZELF VERWIJDEREN?

Het zelf verwijderen van een hoornaarsnest is absoluut niet aan te raden. Je kan het beter overlaten aan professionals, voor je eigen veiligheid en dat van anderen, maar ook kan je zo een volgende hoornaarsplaag vermijden.

085 - 580 2745

Ook in het weekend!